Onze Voorspeltip: Wie wordt de Topscorer van het EK 2024?

Bijgewerkt op: 14/06/24

Op vrijdagavond wordt het Europees kampioenschap voetbal in gang gezet door Duitsland en Schotland. Bij veel EK-pools moet er een topscorer geselecteerd worden voor het eindtoernooi op Duitse bodem. Wie heeft de meeste kans om deze felbegeerde titel te winnen? Harry Kane, Cody Gakpo of toch Kylian Mbappé? Wij denken dat Kylian Mbappé de grootste kanshebber is om topscorer van het EK 2024 te worden. En dit heeft niet alleen te maken met zijn immense talent en snelheid, maar ook met zijn herstelroutine, waarin ijsbaden een cruciale rol spelen.



Het Geheim van Mbappé: IJsbadtherapie als Sleutel tot Succes

Bij het kiezen van een échte goaltjesdief is het belangrijk om te kijken naar de spits van een kanshebber voor de Europese titel. Duitsland, Engeland en Frankrijk lijken de drie grootste kanshebbers voor de EK-overwinning. Omdat Duitsland niet écht met een spits speelt, is de kans groot dat de topscorer van het toernooi uit Engeland of Frankrijk moet komen.

Kylian Mbappé en Harry Kane lijken de twee topfavorieten te zijn voor deze prijs. Buiten deze twee zijn België en Portugal ook potentiële verrassingen, met Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku als hun voornaamste doelpuntenmakers. Het is flink scrollen voordat Memphis Depay op de lijst gevonden kan worden. De Oranje-vedette lijkt weinig kans te maken op deze titel.

Wat Mbappé onderscheidt van de rest, naast zijn ongeëvenaarde vaardigheden, is zijn toewijding aan herstel en blessurepreventie. Een van de meest opvallende aspecten van zijn routine is het gebruik van ijsbaden. IJsbadtherapie is een bekende methode onder topatleten om sneller te herstellen na intensieve trainingen en wedstrijden. Door het verminderen van ontstekingen en spierpijn kan een speler als Mbappé keer op keer op topniveau presteren. Dit geeft hem een voordeel dat niet onderschat moet worden en een tip die andere kanshebbers wellicht zouden moeten overwegen.

Top Tien Favorieten voor de Topscorerstitel:

  1. Kylian Mbappé
  2. Harry Kane
  3. Cristiano Ronaldo
  4. Romelu Lukaku
  5. Jude Bellingham
  6. Kai Havertz
  7. Phil Foden
  8. Olivier Giroud
  9. Antoine Griezmann
  10. Bukayo Saka

Onze voorspelling is duidelijk: Kylian Mbappé heeft alle ingrediënten om de topscorer van het EK 2024 te worden. Zijn snelheid, techniek, en niet te vergeten, zijn herstelmethoden zoals ijsbaden, maken hem de favoriet om deze titel in de wacht te slepen. Voor de overige kanshebbers is het misschien een goed idee om een voorbeeld te nemen aan Mbappé en ijsbaden op te nemen in hun routine. Wie weet maakt dat net het verschil in dit prestigieuze toernooi!