Populairste Spelers en Spelersvrouwen van het Nederlands Elftal Onderzocht

Bijgewerkt op: 14/06/24

Het EK voetbal nadert snel en Nederland raakt in de ban van Oranje! Overal worden oranje outfits tevoorschijn gehaald en straten worden versierd in afwachting van een veelbelovende zomer voor het Nederlands elftal. Terwijl fans zich voorbereiden op het toernooi, hebben wij onderzocht welke spelers de meeste online aandacht genereren op Instagram.

Uit onze social media-analyse blijkt dat Memphis Depay, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt niet alleen op het veld, maar ook online ware publiekstrekkers zijn. Er zijn vijf spelers met meer dan vijf miljoen volgers op Instagram. Frenkie de Jong, die deze week af moest haken vanwege een blessure, had anders op de tweede plek gestaan. 

 

Partners van voetbalsterren schitteren naast het EK

Terwijl het Europees Kampioenschap voetbal nadert, worden niet alleen de spelers in de schijnwerpers gezet, maar ook hun partners, die online een trouwe fanbase hebben opgebouwd. Mikky Kiemeney en Annekee Molenaar, partners van respectievelijk Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, hebben elk een aanzienlijk publiek vergaard. Deze dames zijn meer dan alleen 'voetbalvrouwen'; ze zijn succesvolle influencers en mode-iconen. Mikky Kiemeney zal niet op het EK-voetbal aanwezig zijn, omdat haar man Frenkie de Jong vanwege een blessure af moest haken.

Eerste generatie voetbalvrouwen

Op eerdere EK’s en WK’s van het Nederlands voetbal, toen spelers als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder de grote sterren waren, stapten ook hun partners in de schijnwerpers: Sylvie Meis en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Zij zijn perfecte voorbeelden van hoe voetbalvrouwen van een vorig tijdperk media-iconen werden. Zowel Van der Vaart en Meis als Sneijder en Cabau zijn niet meer samen.