Maskers voor roodlichttherapie vs. Panelen

Bijgewerkt op: 18/09/23

Lichttherapiemaskers: Wat zijn ze en hoe verhouden ze zich tot LED-panelen?

Werken lichttherapiemaskers? In dit artikel zullen we uitleggen wat ze zijn en hoe ze werken. We zullen ook lichttherapiemaskers vergelijken met grotere systemen voor roodlichttherapie die panelen met leds gebruiken voor behandelingen van het hele lichaam.

Wat is roodlichttherapie en hoe werkt het?

Als je niet bekend bent met roodlichttherapie, geeft dit artikel een goed overzicht van wat het is en hoe het werkt. Apparaten voor roodlichttherapie, zoals Suprrhealth, stralen geconcentreerde golflengtes van therapeutisch licht uit op je huid en cellen. Dit kan helpen bij het verminderen van oxidatieve stress en het stimuleren van de productie van cellulaire energie (adenosinetrifosfaat of ATP). Dit helpt je lichaam zichzelf te voeden, wat leidt tot veel voordelen die zijn aangetoond in honderden peer-reviewed klinische studies.

Roodlichttherapie omvat meestal twee verschillende spectra van licht: rood en nabij-infrarood.

Roodlichttherapie: Geleverd met golflengtes van 630-660 nanometer (nm), wordt dit licht gemakkelijk geabsorbeerd door oppervlakteweefsels en cellen. Mogelijke voordelen zijn huidverjonging en verbeterde genezing en bloedcirculatie. Nabij-infrarood (NIR)-lichttherapie: Geleverd bij golflengtes van 810-850 nm, kan NIR-licht doordringen in diepere weefsels, wat leidt tot verbeterde herstelprocessen en ondersteuning bij ontstekingen. Nabij-infrarood licht is onzichtbaar voor het blote oog. Veel lichttherapiemaskers leveren ook golflengtes van blauw licht.

Blauwlichttherapie: Geleverd met golflengtes van licht in het bereik van 380-500 nm, wordt blauw licht vaak gebruikt voor acnebehandelingen, maar heeft ook nadelen. Omdat het zo helder is, met een hogere kleurtemperatuur dan daglicht, kan blauw licht je brein voor de gek houden door te denken dat het dag is en je circadiane ritme uit balans brengen.

Wat is een roodlichttherapiemasker?

LED-gezichtsmaskers zijn lichttherapieapparaten die zijn ontworpen om tijdens een behandelsessie direct op het gezicht van de gebruiker te worden gedragen. Terwijl iemand het masker draagt, leveren leds golflengtes van licht aan het gezicht en de huidcellen. Dit kan de gezondheid van de huid verbeteren en rimpels, fijne lijntjes en acne verminderen.

Lichttherapiemaskers leveren meestal golflengtes van rood licht en/of blauw licht. Blauwlichtmaskers worden vaak gebruikt voor acnebehandelingen vanwege hun antibacteriële eigenschappen, terwijl roodlichttherapiemaskers ontstekingen kunnen verminderen en de huid kunnen verjongen. Veel toonaangevende maskerproducten bevatten golflengtes van zowel rood als blauw licht.

In de meeste gevallen gebruiken mensen LED-lichttherapiemaskers voor behandelingen van de huid en schoonheidsbehandelingen. Lichttherapiemaskers zijn populair geworden bij salons, spa's, schoonheidsspecialisten en dermatologen. Er zijn ook honderden merken die lichttherapiemaskers verkopen die je online of bij winkeliers kunt kopen. Deze variëren van goedkope apparaten onder de 50 tot high-end huidverzorgingsmerken met maskers van meer dan 1000.

Voor optimale resultaten voor de gezondheid van de huid raden de meeste merken aan om een lichttherapiemasker meerdere keren per week te gebruiken, gedurende 3-10 minuten per keer. Ze kunnen regelmatig worden gebruikt voor algemene huidgezondheids- en verjongingsvoordelen, of voor gerichte behandelingen tijdens uitbraken en opvlammingen.

LED-lichttherapiemaskers kunnen enkele geweldige resultaten opleveren voor de gezondheid van de huid, maar je hoeft jezelf niet te beperken tot alleen behandelingen voor de gezichtshuid met roodlichttherapie. Met een groter apparaat dat LED-panelen gebruikt, kun je therapeutische golflengtes van rood licht naar de huid en cellen van je hele lichaam brengen. Dit is geweldig voor je huid, maar het kan ook verstrekkende gevolgen hebben voor energie, bloedcirculatie, ontstekingen, pijnverlichting, slaap en spierherstel.

Wat zijn LED-panelen en hoe worden ze gebruikt?

LED-paneelapparaten en LED-lichttherapiemaskers gebruiken dezelfde LED-technologie om specifieke golflengtes van licht naar de huid en cellen te brengen. De belangrijkste verschillen zitten in grootte, kracht, dekkingsgebied en soorten voordelen.

LED-paneelapparaten zoals Suprrhealth zijn veel groter dan LED-maskers en leveren golflengtes van rood en NIR-licht over het hele lichaam, niet alleen het hoofd en het gezicht. Dit biedt meer potentiële voordelen dan LED-maskers, die alleen zijn ontworpen om de huid van je gezicht te verbeteren.

Apparaten met LED-panelen leveren doorgaans veel meer licht en kracht tijdens een behandelsessie, wat systemische effecten over het hele lichaam kan hebben. In tegenstelling tot LED-lichttherapiemaskers leveren de meeste LED-paneelapparaten alleen rood en/of NIR-licht, geen blauw licht. Dit betekent dat je alle gezondheidsvoordelen van rood en nabij-infrarood licht krijgt zoals hierboven vermeld, zonder de nadelen van blauw licht.

LED-paneelapparaten worden gebruikt voor voordelen voor de gezondheid van de huid over het hele lichaam. Ze kunnen ook worden gebruikt om circadiane ritmes te reguleren en de slaap te verbeteren. Sommige mensen gebruiken LED-paneel-lichttherapieapparaten om gewrichtspijn en ontstekingen te verlichten, terwijl anderen het gebruiken voor energie of een betere mentale scherpte. Door volledige lichaamsbehandeling te bieden, kunnen LED-paneelapparaten een breder scala aan potentiële welzijnsvoordelen bieden in vergelijking met roodlichttherapiemaskers.

Apparaten met LED-panelen zoals Suprrhealth worden ook veel gebruikt in de fitness- en trainingsgemeenschappen en zijn zeer populair bij professionele atleten. 

Voordelen van LED-paneelapparaten voor roodlichttherapie

Roodlichtbehandelingen met volledige panelen van LEDs kunnen een breed scala aan gezondheids- en welzijnsvoordelen hebben. Dit zijn enkele van de meest voorkomende:

Gezondheid en schoonheid van de huid: De meeste mensen die lichttherapiemaskers gebruiken, doen dit voor de voordelen van de gezondheid van de huid en weefselgenezing. Het binnenkrijgen van gezond licht is cruciaal voor huidcellen en algemene huidgezondheid. Rood en NIR-licht bevorderen balans in het hele lichaam en de huid door de cellulaire ademhaling te verbeteren, waardoor energieproductie efficiënter wordt, met minder oxidatieve stress. Wanneer je cellen in een groter evenwicht zijn, zal je huid er zachter en levendiger uitzien en aanvoelen. Lees hier meer over gezondheid van de huid en therapielichten. Volledige panelen kunnen dezelfde voordelen voor de huid van lichttherapiemaskers leveren aan je hele lichaam!

Beheer van ontstekingen: Lichttherapieapparaten kunnen de efficiëntie van de natuurlijke ontstekingsprocessen van je lichaam helpen verbeteren terwijl je herstelt van ziekte of letsel.

Verbeterde bloedcirculatie en genezing: Een van de mogelijke voordelen van lichttherapie is een significante toename van de bloedcirculatie na behandelsessies. Dit geeft aan dat weefsels meer zuurstof en andere voedingsstoffen ontvangen die belangrijk zijn voor genezing. Tegelijkertijd kunnen geconcentreerde lichtgolflengtes het lichaam en het circulatiesysteem helpen zich te ontdoen van giftige bijproducten.

Beter slapen en circadiaans ritme: Gezonde lichtinname is cruciaal voor slaap en het behouden van natuurlijke circadiane ritmes. Onze hersenen interpreteren licht als een teken van wanneer wakker en slapen, en wanneer belangrijke slaaphormonen zoals melatonine moeten worden aangemaakt. Fel blauw licht 's nachts kan je slaapcyclus verstoren, maar rood licht is een alternatief met lagere intensiteit dat kan helpen bij langer, meer rustgevend slapen. Suprrhealth heeft Ambient Mode speciaal ontworpen om slaap en circadiane ritmes te ondersteunen. 

Voor- en nadelen van lichttherapiemaskers

+ Lichttherapiemaskers zijn goedkoop en zijn te vinden voor minder dan €100.
+ Lichttherapiemaskers zijn klein en draagbaar, voor handig gebruik buitenshuis.
+ Lichttherapiemaskers met leds die rood licht leveren, kunnen ontstekingen verminderen en de huid op je gezicht verjongen.
+ Lichttherapiemaskers kunnen gericht zijn op acne-uitbraken en symptomen beperken.
- Lichttherapiemaskers hebben relatief lage kracht.
- Lichttherapiemaskers zijn niet draadloos en vereisen een stopcontact.
- Lichttherapiemaskers zijn beperkt tot voordelen voor de gezichtshuid, terwijl LED-paneelapparaten het hele lichaam kunnen behandelen en meer systemische gezondheidsvoordelen kunnen opleveren.

Voor- en nadelen van LED-paneelapparaten voor roodlichttherapie

+ LED-panelen zoals Suprrhealth kunnen rood en NIR-licht naar het hele lichaam brengen, niet alleen de huid op je gezicht.
+ Lichttherapie met LED-panelen biedt betere dekking, wat betekent dat veel meer totale energieoverdracht mogelijk is dan bij maskers in veel minder tijd.
+ LED-paneelsystemen kunnen veel meer gezondheids- en welzijnsvoordelen over het hele lichaam produceren, terwijl maskers alleen het gezicht beïnvloeden.
- Grotere LED-paneelsystemen voor thuis zijn minder draagbaar dan LED-maskers.
- Lichttherapieapparaten met LED-panelen zijn doorgaans duurder dan LED-maskers voor de huid.

Conclusie

LED-paneelapparaten zoals Suprrhealth bieden meer voordelen dan maskers. LED-lichttherapiemaskers zijn een populaire keuze voor behandelingen van de gezichtshuid en kunnen geweldige resultaten opleveren voor rimpels en acne. Wanneer je dezelfde therapeutische golflengtes van licht toepast op andere delen van het lichaam dan het gezicht, kan roodlichttherapie een veel groter effect hebben, met weinig bijwerkingen of risico's. Full-body LED-panelen nemen de voordelen van lichttherapiemaskers over en leveren deze resultaten aan je hele lichaam, samen met extra welzijnsvoordelen zoals betere slaap, verbeterde bloedcirculatie en sneller herstel. Deze producten stellen gebruikers in staat om volledig te profiteren van de kracht van roodlichttherapie, met resultaten die verder gaan dan alleen de gezichtshuidverzorging. Voor een optimale ervaring met roodlichttherapie in je eigen huis is een full-body LED-paneelproduct van Suprrhealth de beste keuze.